Luennojia / Puhujia

 

Heidi Biseth (NO)

Heidi Biseth työskentelee opettajien kouluttajana ja tutkijana Högskolen i Buskerud og Vestfoldissa, Norjassa. Hän on tehnyt tutkimusta Skandinaviassa ja Afrikassa, Saharan eteläpuolella. Hänen kiinnostuksiin kuuluu kysymys siitä miten koulutus voi edistää demokratiaa, ihmisoikeuksia ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta. Heidi on ollut mukana kirjoittamassa kirjaa "Må vi snakke om demokrati? Om demokratisk praksis i skolen." (2014).

 

Jan Grannäs (SWE)

Jan Grannäs, FT, on didaktiikan yliopistolehtori Högskolan i Gävlessä. Grannäs työskenteli viiden vuoden ajan yhteiskuntatieteen ja maantieteen opettajana ennen kääntymistään opettajien kouluttamisen ja tutkimisen pariin. Kiinnostuksen kohteena ovat demokratia ja koulutus, kansalaisuus ja koulutusympäristö.

 

Matias Mäkynen

Matias Mäkynen on vaasalainen oikeustieteen opiskelija ja Vaasa kaupungin nuorin valtuutettu. Hänen elämänasenteensa on, että jos jokin asia ottaa päähän, siihen täytyy syventyä ja sen muuttamiseksi täytyy toimia itse. Tästä esimerkkeinä Matias käynnisti kavereidensa kanssa ensi kesänä viidennen kerran järjestettävän Hippiknik-puistofestivaalin sekä lähti mukaan politiikkaan. Politiikassa Matias pyrkii siihen, että eri ryhmiä arvostetaan päätöksenteossa ja että ihmisillä on aito mahdollisuus tulla kuulluksi.

 

Georg Henrik Wrede

Johtaja, Opetus- ja kultuuriministeriö. Nuorisotyön ja -politiikan vastuualue.

 

Marina Lindell

Marina Lindell on juuri väitellyt valtiotieteen tohtoriksi tutkimuksella ”Deliberation och åsiktsförändring – en studie av individegenskaper och gruppkontext”. Hän tutkii mitä tapahtuu kun kansalaiset saavat osallistua poliittisiin keskusteluihin ja olla mukana vaikuttamassa poliittisiin päätöksiin. Hän on aiemmin työskennellyt Suomenruotsalaisissa järjestöissä, kuten SÖU ja Svenska studiecentralen. Vapaa-ajallaan hän mieluiten maalaa (seiniä, aitoja, julkisivuja jne), rakentaa palapeliä tai treenaa.

 

Mats Brandt

Mats on Maalahden kunnanjohtaja. Hän on valtiotieteiden lisensiaatti kansantaloudessa. Mats on ollut mukana kehittämässä Nuorisokyselyä/Luppenia ja hän istui projektin ohjausryhmässä ensimmäisinä vuosina. Mats oli aikaisemmin mukana Nuorisoliikkeessä, muun muassa SÖU:n puheenjohtajana vuosina 2000-2003, ja hän tukee mielellään järjestöjä ja nuorisoa.

 

Pia Nyman-Kurkiala

Pia Nyman-Kurkiala on Åbo Akademi Vaasan sosiologian dosentti ja yliopiston tutkija. Hänen alansa on sosiaalitiede ja erityisesti nuorisotiede. Hän oli mukana kun Nuorisokysely/Luppen sai alkunsa vuonna 2005 ja on työskennellyt erilaisten nuorisotieteellisten projektien kanssa 15 vuoden ajan. Pia on kiinnostunut osallisuudesta ja nuorten poliittisesta kiinnostuksesta. Vapaa-ajallaan hän soittaa kitaraa rock-yhtyeessä.

 

Patrik Söderberg

Patrik Söderberg on Åbo Akademi Vaasan kehityspsykologian tohtoriopiskelija. Hän tutkii lasten ja nuorten kiusaamista ja ulkopuolisuutta. Patrik vastaa Nuorisokyselyn data-analyyseistä. Hän on 35-vuotias perheenisä joka tykkää nukkumisesta, jalkapallon katsomisesta ja lautapelien pelaamisesta.

Nuorisopaneeli

 

Calle Koskela

Calle opiskelee poliittista historiaa Helsingin Yliopistolla. Callen kiinnostus politiikkaa ja yhteiskuntaa kohtaan alkoi jo yläasteella kun hänet valittiin oppilaskunnan puheenjohtajaksi. Hän on sen jälkeen ollut Vaasan nuorisvaltuuston puheenjohtajana (2012-2014) ja ollut jäsenenä useissa eri lautakunnissa. Calle odottaa innolla seminaaria ja keskustelua siitä miten voimme parantaa nuorten vaikuttamismahdollisuuksia.

 

Amina Elezovic

Amina käy lukion ensimmäistä vuotta (Vasa gymnasium). Hän on kotoisin Bosniasta mutta asuu vuodesta 2009 Maalahdessa. Aminaa kiinnostaa yhteiskunnalliset ja kansainväliset kysymykset ja hän on äskettäin alkanut paneutua pakolaiskysymyksiin.  Hän on lukionsa oppilaskunnan puheenjohtaja. Hän on myös Finlands Svenska Skolungdomsförbundetin hallituksen jäsen. Vapaa-ajallaan hän tykkää leikkiä pienen koiransa Lillyn kanssa.

 

Ronja Karvinen

Ronja Karvinen käy lukiota Vasa Övningsskolassa. Hän on ollut oppilaskunnan hallituksessa jo ala-asteelta asti. Hän on ensimmäinen varapuheenjohtaja Vaasan nuorisovaltuustossa ja nuorisovaltuuston edustaja sosiaali- ja terveyslautakunnassa. Häntä on jo pitkään kiinnostanut lasten oikeudet ja hyvinvointi. Hän on mukana Plan Suomen lastenhallituksessa, joka työskentelee lasten oikeuksien hyväksi maailmanlaajuisesti. Vapaa-ajallaan hän harrastaa pyöräilyä ja juoksemista.

 

Johannes Borg

Vaasan nuorisvaltuuston puheenjohtajana.

 

Sivua päivitetään syksyn aikana.