Facebook tapauhtuma.

 

Ohjelma

 

9:00  Ilmoittautuminen ja kahvi

9:15  Tervetuloa

09:35 Nuorisokysely 10 vuotta Pohjanmaalla

11:00  Lounas

12:00  Nuorten paneelikeskustelu

12:30 #YesYouthCan - Aktiivisen nuoren inspiraatioluento

12:50 Tauko

13:00 Rinnakkaisohjelma

14:15 Kahvi

14:45 Rinnakkaisohjelma

16:00  Seminaari päättyy

Miten osallisia nuoret ovat päivän yhteiskunnassa? Oletko miettinyt miten sinä nuorena voit vaikuttaa?

 

Seminaari “Luupin alla” on tarkoitettu sinulle joka haluat oppia enemmän yhteiskunnallisesta osallisuudesta, miten nuorena voi saada äänensä kuulumaan ja miten voi vaikuttaa. Päivän aikana pidetään luentoja ja työpajoja. Sen lisäksi tarjolla on inspiraatioluento ja nuorten paneelikeskustelu.

 

Mitä seminaarilla tapahtuu?

Seminaarilla esitetään Nuorisokysely Luppenin tulokset. Pohjanmaan nuoret ovat viimeisten kymmenen vuoden aikana vastanneet kysymyksiin koskien koulua, vapaa-aikaa, terveyttä ja osallisuutta. Ehkä olet itsekin vastannut kyselyyn? Olemme myös kutsuneet paikalle nuorisopaneelin joka antaa oman näkemyksensä aiheesta.

Iltapäivällä annetaan tilaa #YesYouthCan inspiraatioluennolle. Sen jälkeen teillä on tilaisuus osallistua työpajoihin ja/tai kuunnella pohjoismaisia tutkijoita. Työpajat ovat "Gör din röst hörd! Utforska dina möjligheter att påverka", vetäjänä Marina Lindell ja "Miten nuoret voivat osallistua Pohjolassa?" , vetäjänä Pohjola-Nordenin Pohjanmaan piiri (Calle Koskela ja Vaasan Nuorisovaltuuston puheenjohtaja Johannes Borg). Työpajoihin on rajallinen määrä paikkoja, joten kannattaa olla nopea!

Luennoitsijat ovat Norjasta ja Ruotsista. He tulevat muun muassa puhumaan eroista Suomen ja Ruotsin välillä koskien nuorten vaikuttamista ja osallisuudesta sosiaalisessa mediassa.

Osallistujien joukossa tulee olemaan nuoria, opettajia, nuorisoohjaajia, päättäjiä ja tutkijoita. Toivomme että keskustelette nuorten osallisuudesta ja siitä miten me yhdessä voimme lisätä nuorten vaikuttamismahdollisuuksia koulussa ja kunnassa.

Tervetuloa oppimaan enemmän osallisuudesta ja tapaamaan ihmisiä jotka työskentelevät nuorten ja erilaisten yhteiskuntakysymysten parissa!

 

Seminaariin on VAPAA PÄÄSY opiskelijoille, mutta muista ottaa mukaan opiskelijakorttisi.

 

#YesYouthCan #luppen15